Mi a pszichodráma?

A csoport a pszichodráma módszerével dolgozik. Nehéz róla írni, kicsit olyan, mint a biciklizést magyarázni. Az a legjobb, ha felülsz rá és kipróbálod. Az első alkalommal még nyitott a csoport, utána kérünk meg rá, hogy dönts, elköteleződnél-e egy éven át. A biciklizéssel ellentétben itt nem lehet megsérülni, mert olyan tempóban haladunk, ami neked jól esik.

Ez egy gyakorlati módszer, amely dramatikus eszközöket használ. Nem színjátszást kell elképzelni, sokkal inkább olyan, mintha újraélnél egyes jeleneteket az életedből. Ezúttal te vagy a rendező és újraírhatod a történetet, megkeresheted a probléma okát és megkönnyebbülhetsz.

A csoportban dolgozás nagy ajándéka, hogy egy helyzetre több szemszögből, a csoporttársak "tükréből" kaphatsz visszajelzést. A többiek párhuzamos története megerősít abban, hogy nem vagy egyedül a problémáddal és együttérzésük segít korábbi sérelmek feldolgozásában. Itt nem ítélünk meg és nem adunk neked tanácsot, csak segítünk, hogy jobban érezd magad a bőrödben.  

A módszer segítségével rálelhetsz a rejtett erőforrásaidra, kipróbálhatsz olyan viselkedésmódot, ami továbblendít az életben is. Tudatosíthatod, mi az amire szükséged van és mi az, amitől meg szeretnél szabadulni.

Hagyunk időt és teret arra, amire máshol talán nem jut elég. Van idő megérkezni, közeledni, magadra figyelni. Ha mindezt vállalod és beleteszed a saját történetedet, azzal csak nyerhetsz: jobb közérzetet és közösségi élményt.

Az első két alkalom még nyitott, gyere el és próbáld ki!   

"Nem az érdekel, mit tud az ember önmagáról, hanem hogy mit tud tenni önmagáért" Zerka Moreno


"Nem hiszek az egyszerű megoldásokban, és soha nem hittem, hogy egy pár "játék" képes helyretenni bármit is. Aztán persze rájöttem, hogy nem a játékok "csinálnak" valamit. A változás történik."

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el